Wie zijn wij?

Welkom bij ’t Guytennest,

Wij zijn Jantine van Iperen en Jolien Koomen, gevestigd in Krommenie. Onze passie voor Hollandse herders ruwhaar is vanuit het ouderlijk huis meegegeven en zo begon in 2004 ons eigen avontuur om onze eerste ruwhaar te mogen verwelkomen. Onze eerste metgezel was “Vrouw Grolsch v’t Vrijbuitersnest,” bijgenaamd Guusje, een teefje van 5 jaar oud. Guusje was niet alleen lief, maar ook buitengewoon leergierig. We hebben zes jaar van haar genoten voordat ze in februari 2010 overleed.

Na het verlies van Guusje werden we in april 2010 verrast door de geboorte van 10 pups bij van ’t Vrijbuitersnest. Meteen bij ons eerste bezoek klikte het met een van de pups, een teefje met een geel bandje. Haar rustige aard en vriendelijke uitstraling trokken ons direct aan; het was liefde op het eerste gezicht. Zo kwam “Vrouw Ceetje v’t Vrijbuitersnest,” bijgenaamd Janz, in ons leven. Met Janz hebben we verschillende trainingen, cursussen en shows gedaan (waar zij Nederlands kampioen is geworden), en we hebben vele mooie jaren met haar gehad.

Onze wens om een nieuwe Hollandse Herder-puppy toe te voegen aan ons gezin leidde tot de geboorte van “Vrouw Doortje v’t Vrijbuitersnest,” bijgenaamd Jip, op 2 augustus 2021 bij ’t Vrijbuiternest. Janz en Jip werden beste vrienden, en we zijn dankbaar dat Jip veel heeft kunnen leren van Janz. Helaas moesten we in mei 2022 afscheid nemen van Janz, die ons twaalf jaar trouw had vergezeld.

Jip, onze nieuwe aanwinst, is een leergierige, sociale en uiterst vriendelijke hond. Haar energieke karakter en warme persoonlijkheid hebben ons huishouden opnieuw gevuld met vreugde en genegenheid. We nemen deel aan verschillende trainingen, cursussen en shows met Jip, waar ze enthousiast aan deelneemt en wordt uitgedaagd. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op onze website.

Gedreven door de energie die Jip ons geeft en onze wens om het prachtige ras van de “Hollandse herder ruwhaar” voort te zetten, hebben we besloten om Jip zich te laten voortplanten.

Blijf op de hoogte van updates en nieuws door onze Facebook-pagina te bezoeken.

In memoriam

Guusje

Janz